Keramik & Sånt

Konsthantverk i bla Keramik & Betong

Vilken dag!

I fredags hände det en hel del...så här i efterhand kan man ju skratta åt det men just då så var det lite stressandewink

Jag skulle jobba i butiken i Tranås mellan kl 10 och 14. Klockan 15.45 gick mitt tåg till Norrköping, det var dags att ha en sista middag med kollegorna. Innan kl 10 skulle jag hinna, vattna blommor, diska, gjuta lite betong, ge bäna mat, lämna övernattningskasse åt Maja hos en granne och packa mina egna grejer (både grejer att ha när jag var i butiken och grejer för att kunna vara lite fin när jag skulle till Norrköping).
Det är alltid så för mig "ohh, vad skönt, jag börjar inte förrän kl 10, oj vad jag hinner mycket innan dess". Jomensåattvisstsörru. Tidsoptimisten i mig kommer fram och jag blir naturligtvis sen. Får köra som en stolle och lämna Majas kasse och sedan vidare in till stan. På Bäckasträckan (ni som är hemma i trakterna vet var det är) så smäller det till, men inget händer direkt. Ok, hm, vad kan det ha varit...? Hinner åka ca 15 meter (vilket går fort när man kör liiiite för fort på en 80-väg) när jag märker att bilen beter sig konstigt och det börjar låta om bakhjulet... Jag har fått punktering! NEEEEEJJJ! Inte nu! Hur fasten löser jag det här?
Jag kör intill vid en busshållplats och tänker att jag kan nog byta själv - om bara alla grejer finns...de brukar ju finnas där bak i bilen.....Just det ja... jag har visst inte plockat ut baljan med hästskit (läs jord att ha i landen) som jag var och hämtade häromdagen....trist att den står uppepå luckan till reservhjulet...så dumt!
Nåja, jag tänker att jag ringer till Peter (som jobbar) för att kolla om han VET att alla grejer finns, så att det lönar sig att baxa ut hela baljan med jord/hästskit. Det vet han INTE. Nähä. Då är det väl bara att sätta igång. Sagt och gjort...

Ut med hästskiten, öppna luckan och ut med däcket och ut med domkraften....men inget fälgkors!? Skit, då blir det inte lätt...Hur gör jag nu? Peter jobbar och kan inte åka ifrån, lillebror jobbar i Mjölby, mamma och pappa är på Nya Zeeland, Peters pappa sitter hemma utan bil (Peters mamma har bilen och kommer troligen vara borta ett tag med hundarna och hon har inte mobilen med sig)....Trist läge. Ja, men jag sitter väl här då... Dessutom så får jag inte tag på Ingvor som oxå ska vara i butiken. Kan ju vara bra om hon får reda på var jag är. Till slut så ringer jag grannarna - som hjälper oss med allt! Vill egentligen inte be dem men vad sjutton ska jag göra...

När de väl kommer så blir hjulet bytt på två röda. Erik har ju med sig värsta domkraften och långt rör till fälgkorset osv. Jag hade nog fixat det själv men det hade nog tagit liiite längre tid wink (om jag ens hade fått loss på muttrarna...)

Därefter flöt fredagen ganska bra. Sålde lite i butiken=lycka, hann med tåget och hade en supertrevlig kväll med gänget. Åkte hem och sov (i min ensamhet eftersom Maja sov hos kompis, Fanny var hos pojkvännen och Peter jobbade) för att ställa klockan på väckning på halv 8 för att åka iväg på HLR-kurs.

Här ser ni Agneta göra kompressioner på dockan Ann wink
Jag tar just då en paus, för satan i gatan vad jobbigt det var. Idag är jag helt öm och har blåmärken på handen. Men nu vet jag hur jag ska göra om någon i min närhet skulle få hjärtstopp. Det känns rätt gott att veta, att man kan rädda liv på det sättet. 
Dessutom så kommer vi på Torpavallen få en Hjärtstartare installerad så vi fick även en genomgång av en sådan.

Häftigt, vilka grejer det finns nu för tiden. Maskinen pratar hela tiden med dig så att du vet precis vad du ska göra. Det som kan kännas lite oroväckande är att när man gör en kompression så ska man göra den så hårt. Misstänker att det är lätt att göra för löst när man hamnar i verkligheten...

Idag är det solig söndag och jag har varit ute och powerwalkat på morgonen. Skönt!
Ska ner i källaren och gjuta lite betong och sedan får det nog bli jobb i trädgården. Liksom passa på när vädret tillåter.

Kanske våfflor i eftermiddag...? smile

Ha en skön söndag!

Smile laughing

23 mar 2014