Keramik & Sånt

Konsthantverk i bla Keramik & Betong

Stel

är bara förnamnet på hur jag känner mig idag...
I söndags var första roddträningen för säsongen och det kändes bra, en rätt lugn träning. Efter det fick jag lite nytändning på träningsfronten så igår drog jag på mig promenadskorna och gick en rask promenad med ett inslag av kortare jogging. Dessa två aktiviteter, två dagar i rad, innebär idag att jag är lätt handikappad. Att jag dessutom fick skavsår i rumpan efter att ha haft fel sorts byxor på mig på rodden, gör inte saken bättre. 

Mitt i allt detta optimistiska träningstänk fick jag oxå ett ryck i mat-tänket.
Jag måste göra ngt åt min matsituation. Jag äter för mycket och för fel! Sagt och gjort, hittade den här sidan och tänker att det där låter ju så lätt.
Fasta.
Det känns som om det är det enda rätta för mig.
Att liksom nollställa kroppen.
Börja om från början.
Nystart.
Bli av med lite skit i kroppen och sedan börja om....
Mmm, på pappret låter det fantastiskt. I praktiken är det inte fullt så fantastiskt. Jag blandade till den där "kuren" och började dricka. Efter ca en timma så var jag svinhungrig! Men det stod ju att man faktiskt fick äta lite frukt. Japp, äter en kvarts apelsin och fortsätter dricka. Inser att jag nog har haft i ett uns för många knivsuddar cayennepeppar... Bränner lite i halsen när jag dricker och jag känner av lite halsbränna...hm, nåja allt för att bli hälsosam... Kanske inte så smart att ge sig ut på en powerwalk samma morgon när man inte tänker äta något resten av dagen... Dessutom så hade visst Peter fått en släng av inspiration och ville rensa i ett av rummen i uthuset och ville att jag skulle vara med...är med och rensar och bär i någon timma men börjar sedan känna mig ganska svag, huvudvärken börjar smyga sig på...är fruktansvärt sugen på ngt att tugga på...Nej! Jag ska klara det! Fuskar med en banan och fortsätter dricka. Drycken är så stark att jag dock måste blanda ut den. Det innebär att jag inte får i mig så mycket som man ska...Fotbollsträning på kvällen... När jag väl kommer hem, ca kl 20, så har jag starka funderingar på att gå och lägga mig direkt för att slippa känna hungern. Bara vätska mättar föga. Jag klarar inte trycket, jag måste ta en knäckemacka med ett skivat kokt ägg på. Men jag tar bara en (brukar ta två) och jag skippar apelsinjuicen till, dricker cayennepeppardryck istället. Ingen bra kombo.
På hemsidan som jag länkade till ovan så står det att man helst ska göra den här fastan i tio dagar. TIO!!?? Jag säger det igen, TIO??? Jag klarade inte ens en dag. För att klara det så skulle jag behöva ta cayennepeppardrycken intravenöst och vara nersövd i tio dagar!!
Helt sjukt! Jag kommer fortsätta idag men jag kommer att äta lite. Tror och hoppas att drycken kanske är lite utrensande så att den ändå har lite effekt. Frågan är om det är värt det? Skulle ju kunna ta en hälsoundersökning för att se om jag är illa ute så att det verkligen är nödvändigt med ett hälsosammare liv...jag kanske bara mår bra av lite choklad!? 
Nåja vi får väl se hur det här utvecklar sig...troligen blir det som vanligt. Att jag klarar ett par dagar och sedan äter jag igen, allt och lite till wink

Ha en mätt och go tisdag wink

Smilelaughing

13 maj 2014