Keramik & Sånt

Konsthantverk i bla Keramik & Betong

Jag är här

men livet ser lite annorlunda ut än från förra gången jag skrev för drygt ett år sedan...

Numera arbetar jag heltid inom Ydre Kommun. Jag är Studie och Yrkesvägledare och Arbetsmarknadshandläggare. Verkligen jätteroligt!! Det roligaste jag gjort inom min yrkeskarriär. Underbart att få träffa elever och alla hängivna lärare som är så underskattade och underbetalda. De gör ett superjobb som borde uppskattas mer. 

Jag har nu klarat av mitt första läsår och det har varit ett hysteriskt år, mängder med saker att lära sig och sätta sig in i. Nu påbörjar jag mitt andra läsår och nu vet jag mer om hur det är och hur jag kanske vill ha det istället... ett spännande år har jag framför mig!

Jag hade tänkt försöka utbilda mig till SYV och sökte till distansutbildningen i Stockholm men det var tydligen fler än jag som tänkte det för jag var 321:a reserv tongue-out. Nu kan det ju fortfarande vara många som säger ifrån men jag tror inte att det blir så många wink Så det får kanske bli nästa år istället...

Baksidan av att arbeta heltid är ju att det kreativa får stå tillbaka väldigt mycket! Jag hinner/orkar inte arbeta alls så mycket som innan. Just nu känns det ändå helt ok, nästan lite skönt att få ta en paus ifrån det. För jag har absolut inte lagt ner det helt, jag gör lite då och då, när jag känner för det. Butiken hemma har jag lagt ner just nu pga det. Tänker att jag kommer ta upp det så småningom igen och då göra det mer på "riktigt". Renovera butiken mer, kunna ha mer öppet, marknadsföra mig mer, kanske ha fika... Och det känns bra att ha en plan, en tanke på hur jag vill göra det senare. Just nu känns det fantastiskt att ha lite mer pengar, inte alltid behöva vända och vrida på varje krona, ha lite mer frihet och kunna renovera lite här hemma!!

Nu valde vi ju dock att bygga ett stall här hemma så pengarna har rullat rätt friskt ändå, men vilken frihet det ger! Att ha hästarna precis utanför knuten, kunna släppa in och ta ut som vi vill, Fanny kan rida när som helst utan att vi behöver skjutsa och hämta och vänta... Underbart!!

Nu håller vi tummarna för att jag ska hinna/orka/komma ihåg att skriva lite oftare för det är ju rätt kul att dela med sig av vad som händer. Men då vet ni vad det beror på, att det inte dyker upp så mycket nya produkter på sidan wink

Ha det gott!

Smile! laughing