Keramik & Sånt

Konsthantverk i bla Keramik & Betong

Ja jösses

vad jag tycker det är skönt att komma hem efter att ha varit i en storstad, tex Stockholm!!!
Det går inte att beskriva med ord...


Det är ju en himla tur att inte alla VILL bo som jag gör för då hade det varit för trångt här wink Men jösses vad jag tycker synd om människorna i en sådan miljö... Blä!!! Trångt, stressigt, avgasigt... timtal på en trång tunnelbana/buss/pendeltåg för att ta sig till jobbet i andra änden av Stockholm varje dag, usch och fy att tvingas stanna. Jag tycker det är superkul att åka dit och "känna pulsen" ett kort tag och veta att jag får åka hem snart...

Nåja, nu är jag i alla fall hemma efter två dagars intensiv kurs i mentorskap. Verkligen sååå intressant!! Två killar, män, karlar, från England har hållit i utbildningen och jag är därför just nu lite inkörd på det engelska språket. Jättekul att känna att man faktiskt fattar allt (visst ett och annat ord här och var som faller bort), att man faktiskt inte ens tänker på att det är ett annat språk.
Nu har jag mängder med verktyg att arbeta med och måste sätta mig för att titta igenom allt material och skriva ner ett eget för att inte glömma bort och för att få det på svenska.

Min planering är inte den bästa och det är ngt som jag verkligen måste  VILL börja jobba med! Det är såååå många olika saker (företaget - vad ska skapas, hur ska jag marknadsföra mig, NyföretagarCentrum - UF-eleverna, Sommarlovsentreprenörer, mentorskapsprogrammet, rådgivning, styrgruppen mm, Ydrekompaniet, Tjejmässan, fotbollen, barnen, hemmet... ja du hör...) jag har varje dag att göra och komma ihåg att jag ibland blir så trött och yr över det, att jag skippar allt. Inte den bästa lösningen då det är många saker som jag ska göra för andra (YdreKompaniet, Ydremässan på söndag mm) och när jag lovat att göra ngt och så skjuter jag på det till sista stund så blir det inte bra... Skärpning! Dock har jag blivit peppad av de här dagarnas kurs, man tränar ju lite på varandra och då får jag lite "rådgivning" själv och det är super!! Så nu ska jag bena upp allt som ska göras och så ska jag bara göra det!

På söndag ska vi, för andra året, genomföra en mässa med enbart Ydretjejer. Blir stort i år, typ 22-23 utställare och så hoppas vi att det kommer måååånga besökare. Jag har som sagt skjutit många saker på framtiden och inte fått riktigt så mycket påskgrejer gjorda som jag hade velat. Men lite påsk kommer jag kunna ta med mig och förhoppningsvis sälja. Tror inte jag kommer sälja så supermycket, mest att få visa upp mig och göra reklam för mig till vårens eventuella kurser.

Här är min variant av påskkyckling smile

Små rakubrända kycklingar i lera, ben av ståltråd och foten i betong. Varför jag inte gjorde fler kan jag inte svara på, och nu hinner jag inte få till fler. Det tar ju ett tag med lera, det ska torka, brännas, glaseras och brännas igen och sedan putsas till. 
Men jag har även nålfiltat lite påskrisdekorationer...

Små söta ullkycklingar!

Nämen nu är det nog dags att göra upp dagens schema och gå igenom allt som behöver göras wink

Happy thursday!

Smile laughing

26 mar 2015