Keramik & Sånt

Konsthantverk i bla Keramik & Betong

Ironi

eller bara ren dumhet?

Först två påsar chips (de var ganska små, det var extrapris, det gick av ren vana...vill ni ha fler ursäkter?) sedan ngn korsettliknande sak för midjan och sedan ett paket chokladkex.
Om jag hade skippat första och sista inköpet så hade jag kanske inte behövt den mittersta...vad gick jag in i butiken för över huvud taget? Minns inte.
Pucko!
Jag har INGEN karaktär! Verkligen noll och intet! Hur ska jag kunna vända detta? Måste min hälsa och mitt liv hänga på det? Hjälper det om en läkare säger; du kommer dö om du inte bättrar dig? Vet inte. Vet faktiskt i nuläget inte vad som skulle kunna hjälpa mig... Bakbundna händer? Silvertejp över munnen? Lås på kylskåp och annat som innehåller onyttigheter? 

Igår var det fredag och jag hade fullt upp med att jobba i butiken i Tranås - i dubble bemärkelse wink

Måste ju vara lite effektiv när det inte är kunder i butiken hela tiden wink

Och idag är det lördag och idag har jag fått väldigt lite gjort. Jag HATAR när jag inte har kontroll. Just nu har jag allt annat än kontroll över min nya keramikugn. 

Den startar=jättebra.

Mmm visst, men sedan då? Hur varm blir den? Temperaturmätaren verkar inte stämma helt. Den startar och stängs av lite random. Brände häromdagen och allt verkade ok men jag känner, när jag känner på det brända godset, att det inte är genombränt. Det är bara en känsla och absolut inget som jag har lärt mig på kurs eller så...Jag kanske har helt fel. Skulle ju rakubränt en del av godset idag men vågade inte för jag tror inte att godset skulle hållt (det är en extrem påfrestning för godset att bli rakubränt, och det kändes dumt att chansa (och eftersom det har varit halv storm ute så hade det varit svårt ändå) så jag tänker att jag bränner allt igen, i ugnen. Japp, sagt och gjort. Men märker snart att ugnen bara bli ljummen och sedan verkar den tycka att det är klart. Inte bra. Jag trycker, vrider och funderar och till slut verkar den bli varmare men nu verkar det istället som om den inte vill stänga av sig...Gaaahhhh!!! Jag blir tokig. Som sagt, jag hatar när jag inte har koll och här är verkligen ett område där jag absolut INTE har koll! Nu har jag vridit ner tempen så får den svalna tills imorrn, då jag tar ut godset för att se vad som hänt.

Jag har dock fått lite rensat i uthuset. I ett rum där jag har tänkt ha lite prova-på-keramik! Skulle vara sååå kul! Har fått den frågan flera gånger och nu känner jag att det är nära...om bara ugnen funkar!

Men det är bara att bryta ihop och komma igen wink

Ha en go saturday!

Smile laughing

 

8 mar 2014